Verloop coronavirus in Nederland volgens de astrologie

Verloop coronavirus in Nederland volgens de astrologie

 

Als astrologe krijg ik natuurlijk regelmatig de vraag of ik meer kan vertellen over het verloop van het coronavirus in Nederland. Of dat “in de sterren” staat? Uiteraard is dit astrologisch te analyseren en dat heet mundane astrologie. Dat is helaas niet mijn specialiteit, maar een aantal collega astrologen zijn daar wel heel bedreven in. Zoals astroloog Johan Ligteneigen. Hij heeft via een progressieve astrologische analyse, gebaseerd op de horoscoop van Nederland, een analyse gemaakt over het verloop van het coronavirus. Zijn analyse is niet mild, maar wel zeer accuraat astrologisch geanalyseerd.

Hieronder heb ik zijn belangrijkste vindingen en conclusies gezet, het al te astrologisch technische stuk heb ik eruit gelaten. Mocht je daar toch interesse in hebben, dan verwijs ik je graag naar de website van astroloog Johan Ligteneigen via de link onderaan dit artikel.

Tot einde februari 2020 was er ogenschijnlijk niet veel aan de hand. De berichten uit China sinds medio januari 2020 waren toen nog “ver-van-ons-bed” nieuws. Het zou ons misschien niet raken, maar toen de eerste berichten over een besmetting in Nederland op 27 februari 2020 het nieuws haalde, en er één dag later in Diemen een tweede besmetting werd geconstateerd, werden vele mensen toch al snel ongerust. Nog steeds herleidbaar tot

eerdere besmettingen in Noord-Italië, zou het virus in zekere zin “controleerbaar” zijn en wellicht ook beheersbaar. Sindsdien zijn de ontwikkelingen bijzonder snel verlopen. Nog geen één maand verder (het artikel werd op 21 maart jl. geschreven) staat de teller in Nederland op 3631 besmettingen en zijn er 136 mensen aan het virus overleden, vrijwel alle overledenen zaten in de leeftijd reeks boven de 80 jaar.

De Maan (in de progressieve horoscoop van Nederland) staat in Schorpioen in de zogenaamde val, dus haar werking heeft vele negatieve kanten en de Maan is de heerser van het teken Kreeft dat op de Ascendant staat van deze horoscoop en de Ascendant geeft het fysieke lichaam aan, de algemene gezondheidstoestand van ons land, net zoals dat voor een individu ook geldt. De Maan is de algemene aanduider van “het volk”, de “gewone” mensen en die lijden natuurlijk onder zo’n oppositie. Zolang de progressieve Maan in Schorpioen staat, verwekt ze grote ongerustheid en werkt ze vergiftigend.

Je kunt uit de progressieve Maan al aflezen, dat deze nog slechts anderhalve maand in de Schorpioen staat, waarna zij haar weg vervolgt in het teken Boogschutter. Het teken Boogschutter staat op de cusp van het zesde huis in deze landen horoscoop en het zesde huis heeft te maken heeft met ziekten, net zoals in de horoscoop van een individu. Maar ook heeft het zesde huis te maken met alle sociale instituten: brandweer, politie, leger, ziekenhuizen, het zorgstelsel, maar uiteraard ook de werkgelegenheid.

Dus de aankomst van de progressieve maan op 8 april 2020 luidt een nieuwe fase in voor ons land met betrekking tot het virus, de mensen en de maatregelen die dan genomen moeten worden. De Maan heeft op dat moment dan nog geen aspecten gemaakt, maar zij staat juist in het nieuwe teken Boogschutter en van daaruit gaat zij haar werk doen. Haar eerstvolgende aspect zal een onderlinge conjunctie zijn met Uranus op 4.08 graden Boogschutter, dat is dan rond begin augustus 2020, daarna volgt een onderling sextiel met een teruglopende Saturnus op 5.41 graden Waterman.

Dat worden dus vier hele spannende maanden voor Nederland. De Maan loopt nu door het vijfde huis progressief en slaat dan op allerlei overheidsmaatregelen, want het vijfde huis valt onder de koning, de regering en kleinere en grotere overheden.

Boogschutter is half mens, half paard en is een uiterst gespleten teken met vele interne tegenstelingen.  Er worden dan vele maatregelen achter elkaar genomen, die zo nu en dan elkaar tegenspreken en worden ingegeven door de kennis en wetenschap van de dag zelf.

In de progressieve horoscoop zie je ook dat Venus progressief retrograde loopt in Weegschaal in het vierde huis, en al doende maakt zij een vierkant met de radix Ascendant. Het vierde huis van een landen horoscoop slaat op binnenlandse zaken, de mensen, het volk, uiteraard analoog aan het mundane teken Kreeft dat hier regeert. 

Zolang Venus bezig is om het vierkant te maken, zal de ongerustheid en de nationale gezondheid in gevaar zijn. Pas nádat het vierkant vol is geweest, zal de rust wederkeren en kan men de balans gaan opmaken. Venus staat exact vierkant met de Ascendant rond oktober 2021. Dit zou dan betekenen dat Nederland nog zeker anderhalf jaar in de greep van het virus en alle daaraan verbonden gevolgen blijft. 

Behalve de gezondheid van de mensen zijn er ook de economische gevolgen voor ons land. Maar ons land is niet geïsoleerd in de wereld. Vrijwel alle landen zijn met elkaar verbonden via handelsverdragen, de beurzen reageren op elkaar, beleggers reageren op gebeurtenissen en de bedrijvigheid is afhankelijk van mensen en kapitaal. Dus alles is met elkaar verbonden. Dus al zou het beter gaan met Nederland zelf, dan zijn wij nog altijd verbonden met de rest van de wereld waar het economisch gezien beter of slechter kan gaan. Het virus kan zich na verloop van tijd nog een keer muteren en dan begint alles mogelijkerwijs weer opnieuw. Daarom is Nederland de komende anderhalf jaar in zeer slecht weer terecht gekomen.

Een punt van troost op relatief korte termijn is de driehoek die de progressieve Ascendant momenteel maakt vanuit Boogschutter naar Venus in het tiende huis in de radix. Het duurt nog even, maar dit zal rond medio oktober 2020 zijn, dit jaar dus.

De eerste driehoek in oktober 2020 zal een grote verlichting, een opluchting geven. Op datzelfde moment (enkele weken eerder) zal het progressieve MC van Nederland in een exact sextiel staan met de cusp van het zesde huis. Dan vallen er enkele grote bezorgdheden weg omtrent onze economische situatie en zal de positie van Nederland daardoor verbeteren. Het kan zijn dat Nederland een van de eerste landen is die een vaccin heeft gevonden of heeft geproduceerd, want het MC geeft naam, faam en reputatie aan. Het zesde huis de sociale omstandigheden, werkgelegenheid, maar ook de wetenschap (Boogschutter) inzake ziekten (zesde huis).

Ik denk dus dat er vanaf oktober 2020 een soort van eerste verschijnselen van daadwerkelijk herstel plaatsvindt van de algehele situatie. Dan zullen er ons al heel veel mensen zijn ontvallen en is er reeds chaos alom ontstaan in de voorgaande maanden, want de progressieve Maan heeft nog een moeizame weg af te leggen.

Bron: astroloog Johan Ligteneigen

Voor zover de analyse van astroloog Johan Ligteneigen. Wil je meer informatie of astrologische details over dit artikel, bezoek dan deze website:

http://home.kpn.nl/~jligteneigen/index.html

Hier vind je ook de astrologische corona analyse van Italië.

Zoals gezegd is deze analyse niet mild, maar verschaft wel de nodige duidelijkheid. Iets waar je met gedegen astrologische analyses voor kunt zorgen. En duidelijkheid kan rust geven. Ook al is het niet het antwoord waar je (misschien) op hoopt.

Voorlopig zijn wij dus nog in de ban van het coronavirus, maar medio oktober 2020 kunnen we (hopelijk) weer opgelucht ademhalen.

Sterkte iedereen in deze unieke situatie. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Esther van Heerebeek

Het 12e Huis

http://www.het12ehuis.nl

Geboren word je twee keer in je leven. Het moment dat je er bent en het moment dat je jezelf kent. Het 12e Huis kan je hierbij helpen.

Esther van Heerebeek

Astrologie

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de betekenis van je sterrenbeeld? En wil je weten wat dat zegt over je karakter? Of wil je meer weten over astrologie of een geboortehoroscoop?

Tarot

Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door de mysterieuze beelden en symbolen van Tarot kaarten. En dat is terecht. Tarot is namelijk een archetypische beeldentaal, waarmee je datgene wat in je onbewuste speelt, naar de oppervlakte haalt.

Numerologie

Heb jij iets met getallen? Vallen ze je op? Of zie je juist vaak dubbele getallen zoals 11 of 22? Dan ligt jouw interesse misschien wel bij de Numerologie! Numerologie is letterlijk vertaald de “leer van de getallen”.