Mercurius retrograde van 27 september t/m 17 oktober 2021 * wat betekent dit?

Het is weer zover! Vanaf vandaag 27 september 2021 gaat planeet Mercurius retrograde lopen. Deze periode duurt tot 18 oktober a.s.
 
Wat kun je verwachten tijdens een retrograde Mercurius periode?
 
Tijdens een retrograde Mercurius periode verloopt de communicatie vaak stroef. Er ontstaan snel misverstanden en we begrijpen elkaar meestal verkeerd.
Alles wat met het openbaar vervoer of transport te maken heeft, loopt vertragingen op of gaat moeizaam. Ga je op reis in deze periode, dan is de kans op een moeizame reis vol vertragingen groot.
 
Telefoons en computers hebben het ook vaak zwaar te verduren gedurende deze periode. Er zijn problemen met de verbindingen of de computer crasht. Download liever geen nieuwe software in deze periode op je computer.
 
Nieuwe afspraken kun je nu maar beter niet maken. Ze worden vaak weer geannuleerd, verzet of vergeten. Er komen niet gemakkelijk nieuwe dingen of projecten van de grond en er lijkt maar weinig vooruitgang te zijn in het dagelijkse leven.
 
Schaf gedurende deze periode liever geen nieuwe elektrische apparaten aan. De kans dat ze snel weer stuk gaan of al kapot in de doos zitten, is groot. Check ook alle bonnetjes en rekeningen dubbel, want foutjes sluipen er sneller in. Bestellingen online mislukken of lopen vertragingen op.
 
Het is eveneens de vraag welke maatregelen er in deze periode teruggedraaid gaan worden?
 
Dit is wel een goede periode om na te denken, te lezen of te studeren. Je kunt je beter concentreren en focussen op een onderwerp. In deze periode gaat het verleden weer een rol spelen. Je komt oude bekenden tegen of er wordt teruggekomen op een afspraak, gesprek of contract. Dit is verder een goede periode om naar binnen te keren. Therapie werkt meestal snel en blijvend gedurende deze periode. Dit is vooral een periode om de puntjes op de i te zetten. Zaken af te ronden waar je al eerder aan begonnen was.
 
Sterren wijzen, maar dwingen niet. Dat geldt ook voor retrograde Mercurius. Maar je kunt er wel op voorbereid zijn en er je voordeel mee doen!
 
Ik wens je een mooie Mercurius retrograde periode!
 
#het12ehuis#esthervanheerebeek#mercuriusretrograde#retrogrademercurymademedoit#astrologie#horoscoop#mercurius 

Geboren word je twee keer in je leven. Het moment dat je er bent en het moment dat je jezelf kent. Het 12e Huis kan je hierbij helpen.

Esther van Heerebeek

Astrologie

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de betekenis van je sterrenbeeld? En wil je weten wat dat zegt over je karakter? Of wil je meer weten over astrologie of een geboortehoroscoop?

Tarot

Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door de mysterieuze beelden en symbolen van Tarot kaarten. En dat is terecht. Tarot is namelijk een archetypische beeldentaal, waarmee je datgene wat in je onbewuste speelt, naar de oppervlakte haalt.

Numerologie

Heb jij iets met getallen? Vallen ze je op? Of zie je juist vaak dubbele getallen zoals 11 of 22? Dan ligt jouw interesse misschien wel bij de Numerologie! Numerologie is letterlijk vertaald de “leer van de getallen”.