Blog maandprognose november 2019

Blog maandprognose november 2019

 

Astrologische maandprognose november 2019

Dichterbij

De resonantie van de Zon, neemt je onder de oogverblindende sterrenhemel inmiddels mee in een absolute verhoogde octaaf van intensiteit en verdieping. Mocht je eventueel nog vluchtgedrag vertonen om voor jezelf en eventuele persoonlijke uitdagingen weg te lopen, zal je dit niet lukken.

Het is onder andere de intensiteit en dwangmatige kleuring van het gesternte Schorpioen die je verleid dé ontwikkeling aan te gaan, om dichterbij jezelf te komen. Misschien ervaar je dit als behoorlijk confronterend echter, rust hier een prachtige en waardevolle intentie in. Namelijk, eyeopeners voor jezelf, waarvan je ziel vindt dat je hieraan toe bent, om een definitieve ommekeer te kunnen maken. Met andere woorden, deze maand word je alles gegeven om jezelf en de wereld om je heen nog beter te doorgronden, zodat je vervolgens jouw bewuste keuzes kunt maken op het gebied van oud zeer, persoonlijke contacten en vriendschappen, familie, liefde of carrière en loopbaan.

Het achtste teken van de astrologische dierenriem Schorpioen en het enige waterteken wat zich in het vaste kruis bevindt, is het teken van onpeilbare diepte. Scorpio haalt samen met je de onderste steen boven en helpt je om dat wat onbewust en latent aanwezig is, bewust te maken. Er staat je dus een waardevolle verdieping te wachten, waarin je ziel je meeneemt op reis de diepte in om zelfs ook karmische ladingen grondig en tot op DNA-niveau, op te schonen.
Beweeg mee via deze verdiepende flow en word je eigen demonen de baas!

De communicatieve krachten van de kleine, bewegelijke planeet Mercurius beweegt via de momenteel ‘retrogradestand’ – tegengestelde richting – tevens door de loopgraven van Schorpioen. Mercurius blijft je deze hele maand ondersteunen om ook vooral in gesprek met jezelf te blijven.

Je doet er goed aan rekening te houden dat je gedachten deze maand via de kleuring van het sterrenbeeld Schorpioen, vooral worden geleid door emoties en gevoelens. Gevoelens en gedachten worden hierdoor niet alleen een brei van lastige gebeurtenissen van ooit, maar ook perceptie en ervaringen van nu. Dit kan behoorlijk verwarrend zijn en helder beeld vertroebelen. Achterdocht en zelfs jalousie kunnen meer slecht, dan goed veroorzaken. Houdt hier rekening mee en trek je terug zodra je merkt dat er grenzen overschreden worden. Daarbij kunnen oude contacten, die uit het oog zijn verloren, onverwachts voorbij komen.

Omdat de kleine geluksbrenger Venus op 2 november de visionair en positieve Boogschutter in beweegt, hangt er gelukkig ook optimisme en humor in de atmosferen. Je zult merken dat je in je vriendschappen en de liefde wordt aangetrokken tot relaties en contacten met een spirituele betekenis. Zo diep als je gedachten en gevoelens kunnen gaan, het avontuur en dat wat onbekend is blijven je tevens lonken.
Tegenstellingen alom dus. Zodra je merkt dat emoties of verwarring de overhand nemen, doe je er goed aan je windjack en regenlaarzen aan te trekken om een fikse en verfrissende wandeling door de bossen of op de stranden te maken. Je haren in de herfststorm en de regen op je huid, blussen je emoties.

Op 12 november bereikt Maan haar Volle Maanstand in de standvastige en rustige oase van het sterrenbeeld Stier. Dit wordt een prachtige dag om de natuur in te gaan, om vervolgens neer te strijken bij het knapperende haardvuur en een stevige maaltijd. Maak de optelsom van dát wat je bereikt hebt en geef jezelf die welverdiende schouderklop.

De planetaire samenhang helpt je nu om je eigen levensverhaal te lezen. Je focus en aandacht zijn namelijk vooral naar binnen gericht. Kijk niet vreemd op als dit op gebiedende wijze gebeurt. Mocht je namelijk toch de neiging hebben om afleiding te zoeken in de buitenwereld, zal de in zwakkere positie zijnde planeet Mars in Weegschaal hier een stokje voor steken. Vermoeidheid of zelfs een onhandige misstap of blessure, helpen je dan om toch in de loungestand op de bank neer te strijken.

Net zoals de natuur tijdens de herfststormen afbraak en terugtrekken laat zien, beweeg op deze wijze mee met de natuurlijke cadans van de jaargetijden.
Terugtrekken na je drukke werkdag onder een zachte, warme deken, mediteren en literatuur of een boeiende film over de geschiedenis, mythologieën, psychologie en persoonlijke ontwikkeling en bewustwording of een goed gesprek met een coach bieden je waar materiaal om je dromen te realiseren.

Hierbij ondersteunen je de planeten Neptunus in haar eigen Vissen en Saturnus in zijn Steenbok, via hun verhoogde staat absoluut mee. Het sextiel aspect en de ingaande vormgevende beweging via de bouwstenen van Saturnus, blijven je stimuleren om je persoonlijke missie hier op aarde, in de realiteit neer te zetten. Dichterbij jezelf komen en je bewustwordingsproces stimuleren, werken optimaal. Vermijd controlegedrag en geef je over aan je onzichtbare soul travel.
Als de prachtige blauwgekleurde planeet Neptunus op 27 november weer ‘direct’ – voortgaande beweging – gaat komen, komt er een nieuwe stroming op gang en wordt alles je gegeven om te ervaren dat je mag en kunt leven in lichtheid, en dat je heel mag zijn.

Mercurius rond op 19 november, klokslag 08.40 uur de ‘retrogradestand’ af en komt vanuit het stationair zijn – stilstand – weer langzaam in beweging. Een bijzondere bijkomstigheid is dat het kwikzilver van de Maan haar stand van laatste kwartier in het sterrenbeeld Leeuw heeft bereikt.
Je laatste momenten van de finish om dát definitief af te ronden, wat in je takenpakket aanwezig is, worden je dan gegeven. De charismatische leiderschapskwaliteiten van Leeuw bieden je alles binnen handbereik om regisseur van je leven te worden en het leven in eigen hand te nemen.

Wil je vervolgens weer vol gas vooruit, is het advies om dit ongeveer vanaf 23 november op te pakken. Het licht en de levenskracht van de Zon is dan net de toekomstgerichte Boogschutter ingestapt, waarin je vooral wordt aangemoedigd om jouw kijk op het leven te volgen en de planeet Mercurius is weer lekker in beweging gekomen. Je pijlen op de boog zetten, om deze af te schieten naar de toekomst worden optimaforma ondersteund.

De grote geluksbrenger en planeet Jupiter versneld met spoed de reis door zijn eigen teken Boogschutter. Zich optimaal thuis voelend hierin, geeft hij je de boodschap dat er geen tijd meer te verliezen is om grote stappen vooruit te maken en je toekomstplannen in het nú neer te zetten. De planeet Jupiter keert namelijk over elf jaar pas weer terug en stapt op 2 december 2019 het volgende dierenriemteken Steenbok in.

Wees de Phoenix, groei en kies voor jouw unieke reis!

Geboren word je twee keer in je leven. Het moment dat je er bent en het moment dat je jezelf kent. Het 12e Huis kan je hierbij helpen.

Esther van Heerebeek

Astrologie

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de betekenis van je sterrenbeeld? En wil je weten wat dat zegt over je karakter? Of wil je meer weten over astrologie of een geboortehoroscoop?

Tarot

Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door de mysterieuze beelden en symbolen van Tarot kaarten. En dat is terecht. Tarot is namelijk een archetypische beeldentaal, waarmee je datgene wat in je onbewuste speelt, naar de oppervlakte haalt.

Numerologie

Heb jij iets met getallen? Vallen ze je op? Of zie je juist vaak dubbele getallen zoals 11 of 22? Dan ligt jouw interesse misschien wel bij de Numerologie! Numerologie is letterlijk vertaald de “leer van de getallen”.